Bygg en härlig bastu för avkoppling

Bastubad har länge funnits i Sverige och varit en populär aktivitet hos en stor del av befolkningen. Det finns en rad fördelar med att bygga en bastu hemma och därmed få obegränsat med tid till att bada bastu. Är du sugen på en ny bastu kan du besöka Bastukällan.

Fördelarna med bastubad

Det finns en rad hälsofördelar som kommer med bastubad. Bland annat så kan bastubad minska risken för att dö i hjärt-kärlsjukdom med hälften. Risken för att råka ut för en stroke eller demens minskar med lite mer än 50 procent. Även immunförsvaret mår bra av bastubad och regelbunden tid i bastun hjälper till att förbättra ditt immunförsvar.

För att se en effekt av tiden i bastun bör du bada bastu regelbundet. Två- tre gånger i veckan räcker för att se små effekter medan fem – sju gånger i veckan verkligen visar de positiva effekterna av bastubadandet på ett tydligt sätt.

Handla online

Fördelarna med att handla online är många. Men när det kommer till att handla en bastu är det nog just att du kan jämföra modeller med varandra i lugn och ro. Du kan mäta, fundera och visualisera hemma tills du känner dig redo att göra din investering.