Ta hand om dina naglar

Du tycker säkert om att förlänga och måla naglarna men du tänker säkert inte ofta på att dina naglar behöver lika mycket omvårdnad som din hud. Du borde ta pauser mellan nagelbehandlingar för att låta naglarna andas och återfukta dem rikligt, speciellt under vinterhalvåret.

Naglar är dåliga på att ljuga

Naglar i dåligt skick kan vara ett tecken på att något inte är som det ska med dina hälsa. Men naglar som, till exempel, har en gul ton kan vara ett tecken på flera olika saker. Det kan både vara ett ålderstecken och ett tecken på att du inte skyddar dina naglar ordentligt från nagellack eller dina konstgjorda naglar. Ett väldigt vanligt tecken man ser på naglar är att de är torra och sköra. Det betyder oftast att de behöver omvårdnad och mjukgörande men om de fortsätter vara torra och sköra över lång tid så kan det vara ett tecken på problem med sköldkörteln.

Återfukta regelbundet

Det bästa du kan göra för dina naglar är att återfukta dem regelbundet som du gör med huden. Fokusera på krämer och olja som innehåller ämnen som till exempel jojoba, e-vitamin eller mandel. Du ska hålla dig till naturligt vårdande ämnen som både återfuktar och stärker sköra naglar. Allt för naglar hittas här, köp hem det du behöver för att få snygga naglar.